Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Κοτόπιτα


Υλικά
  • 3/4 φλυτζανιού βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κότα
  • 1 κουτί φύλλο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

-Κόβετε την κότα σε κομμάτια 

-Βάζετε τα κομμάτια μέσα σε μία κατσαρόλα να βράσουν 

-Προσθέτετε τα κρεμμύδια 

-Αλατοπιπερώνετε 

-Όταν βράσει βγάζετε την κότα και αφήνετε το ζουμί με τα κρεμμύδια το να βράσει και να πυκνώσει ανακατεύοντας 

-Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά 

-Ξεψαχνίζετε την κότα και αφαιρείτε την πέτσα 

-Ψιλοκόβετε σε κομματάκια 

-Τα ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα με τον χυλό 

-Προσθέτετε το τυρί, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο 

-Αλατοπιπερώνετε 

-Ανακατεύετε να γίνουν μία ενιαία μάζα. 

-Παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε 

-Στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας με βούτυρο το καθένα 

-Αδειάζετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού 

-Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο 

-Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα 

-Αλοίφετε με βούτυρο 

-Κόβετε την πίτα σε κομάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι 

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου 

1 σχόλιο: